(untitled) (Modern education and development, 2025)
Jahon tilshunosligida nutqiy aktning turli xususiyatlari tahliliga yondashuv struktur tilshunoslik, lingvomadaniyatshunoslik, lingvopragmatika, semantik tadqiqotlarda yuzaga chiqqan yangi natijalar ta’sirida shakllanmoqda. Pirovardida nutqiy akt va uning komponentlarini antropologik nuqtai nazardan tahlil qilish, xususan, ruhiy holat mazmuniga ega nuqtiy aktlarning gender xususiyatlarini turli tillar tizimida chog‘ishtirish, ushbu xususiyatlarini aniqlash, tizimlashtirish va tarjima qilish yuzasidan tavsiyalar ishlab chiqish dolzarbdir.