(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada hosilaning muhandislik masalalariga tatbiqi matematik analizning amaliy qo‘llanilishi sifatida o‘rganiladi. Hosila fizikaviy jarayonlar, mexanika, elektronika, issiqlik almashinuvi va boshqa ko‘plab sohalarda o‘zgarish tezligini ifodalash uchun muhim vosita hisoblanadi. Muhandislikda strukturaviy mustahkamlik, optimal dizayn, energiya tejamkorligi kabi muammolarni yechishda hosilaning roli beqiyosdir. Ayniqsa, ekstremum nuqtalarni aniqlash, tezlik va tezlanishni hisoblash, termik o‘zgarishlarni modellashtirish kabi amaliy holatlar hosila yordami bilan samarali hal etiladi. Natijalar, matematik modellashtirish orqali real muammolarni soddalashtirish imkonini beradi. Tadqiqot nazariy tushunchalarni sonli usullar va differensial tenglamalarni birlashtiradi.