(untitled) (Modern education and development, 2025)
Dinshunoslik – insoniyat tarixida paydo bo‘lgan, taraqqiy etgan va jamiyat hayotida muhim o‘rin egallagan dinlarni ilmiy asosda o‘rganadigan fandir. Bu fan dinning mohiyatini, inson hayotiga va jamiyat rivojiga ta’sirini, turli tarixiy, falsafiy va sotsiologik yondashuvlar orqali tahlil qiladi. Dinshunoslik diniy e’tiqodlar, marosimlar, diniy institutlar va ularning ijtimoiy funktsiyalarini o‘rganish orqali insoniyat madaniyatida dinning tutgan o‘rnini aniqlab beradi.