(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy jamiyat hayotida uchrayotgan asosiy axloqiy muammolar — yolg‘on, hiyla, hasad, xiyonat, beodoblik, zo‘ravonlik, manfaatparastlik kabi illatlar yoritilgan. Axloqiy muammolarning kelib chiqish sabablari, ularning shaxs va jamiyatga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Muallif axloqiy inqirozning oqibatlari jamiyatdagi ishonch, birdamlik va barqarorlikka qanday ta’sir qilishini ko‘rsatadi. Shuningdek, maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari — oilaviy tarbiya, ta’lim tizimidagi ma’naviy yondashuvlar, diniyma’rifiy targ‘ibot, huquqiy savodxonlik va shaxsiy mas’uliyatni kuchaytirish zarurligi asoslab berilgan. Maqola axloqiy qadriyatlarning mustahkamlanishi orqali sog‘lom jamiyat qurishga xizmat qilishi mumkinligini ko‘rsatadi.