(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada G‘arbiy Yevropa musiqasining rivojlanishidagi muhim davrlar, ya’ni Renessans va Barokko davrlari tahlil etiladi. Renessans musiqasi (1400-1600) san’at va ilm-fan sohalarida yangilanishlarning ajralmas qismi bo‘lib, avvalgi gotik uslubdan tortib, polifoniya texnikalari va yangi melodik uslublarning paydo bo‘lishiga olib keldi. Barokko davri (1600-1750) esa, musiqaning ifoda kuchini yanada kuchaytirib, drama, hissiyot va orkestratsiyaning rivojlanishi bilan xarakterlanadi. Ushbu maqola orqali muzika nazariyasi, asarlar va ularning mualliflari, shuningdek, musiqiy madaniyatning jamiyatga ta’siri haqidagi ma’lumotlar taqdim etiladi.