(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Buxoro xonligida Ashtarxoniylar davlatining hokimyat tepasiga kelishi, ilm-fan, madaniyat va san’at borasidagi tushunchalar, ilmiy-madaniy hayotining shakllanishi va rivojlanishida hukmdorlarning ahamiyati, Ashtarxoniy hukmdorlar faoliyati, maktab, masjid, madrasalarning qurulishi va faoliyati, bu davrda yaratilgan asarlar, Buxoro xonligida XVII asrdagi ta’lim tizimidagi yutuqlar va kamchiliklar haqida fikrlar va xulosalar yoritilgan.