(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada elektroenergetika tizimlarida reaktiv quvvatni boshqarish masalasi tahlil qilinadi. Reaktiv quvvatning paydo bo‘lish sabablari, uni kamaytirish va kompensatsiya qilish texnologiyalari, zamonaviy uskunalar (masalan, STATCOM, SVC, UPFC, kondensatorlar, sinxron kompensatorlar), ular yordamida quvvat sifati va tizim barqarorligini oshirish yo‘llari keng yoritilgan. Shuningdek, raqamli boshqaruv tizimlari va sun’iy intellektning bu sohadagi qo‘llanilishi, ilmiy manbalar asosida adabiyotlar sharxi berilgan.