(untitled) (Modern education and development, 2025)
Pedagogik ta’lim jarayonida zamonaviy axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish bugungi kunda o‘qituvchidan raqamli savodxonlik, yangicha yondashuv va doimiy o‘zgaruvchan texnologiyalarni o‘zlashtirishni talab etadi. Ushbu mavzuda o‘qituvchining ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish malakasi, darsning interaktivligi, samaradorligi va o‘quvchining o‘quv jarayoniga faol jalb qilinishidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Ta’lim sifatini oshirishda raqamli resurslar, onlayn platformalar, multimediyali vositalar va boshqa innovatsion texnologiyalarning qo‘llanilishi o‘qituvchining didaktik va metodik imkoniyatlarini kengaytiradi. O‘qituvchining zamonaviy texnologiyalardan foydalanish borasidagi tayyorgarligi va doimiy rivojlanishga intilishi zamonaviy ta’limning ajralmas qismiga aylangan