(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqola XXI asrda rus tilida yuzaga kelayotgan muhim evolyutsion o’zgarishlarni tahlil qiladi. Unda zamonaviy texnologiyalar, internet, globalizatsiya va ijtimoiy-madaniy transformatsiyalar ta’sirida paydo bo’layotgan yangi so’zlar, neologizmlar va leksik tendentsiyalar ko’rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, ushbu o’zgarishlarning tilning fonetik, grammatik va semantik tizimlariga ta’siri ham baholanadi. Rus tilining zamonaviy rivojlanish tendentsiyalari, xususan, ingliz tilidan o’zlashgan so’zlarning faollashuvi, jargon va slengning kengayishi, shuningdek, tilning kommunikativ funksiyasidagi o’zgarishlar alohida e’tiborga olinadi. Tadqiqot rus tilshunosligi uchun dolzarb bo’lgan ushbu jarayonlarni chuqur tushunishga qaratilgan.