(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalarning buxgalteriya hisobi tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda ularning amaliyotda qo‘llanilishi o‘rganiladi. Raqamli transformatsiya sharoitida buxgalteriya tizimining avtomatlashtirilishi, bulutli texnologiyalar, sun’iy intellekt va boshqa innovatsion vositalar orqali qanday rivojlanayotgani tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli muhitda buxgalterlarning yangi kasbiy ko‘nikmalarga ega bo‘lish zarurati, axborot xavfsizligi va hisobotlarning shaffofligini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada raqamli transformatsiya jarayonlarining ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinib, buxgalteriya hisobini yanada samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.