(untitled) (Modern education and development, 2025)
Oxirgi yillarda barcha sohalarda olib borilgan ilmiy tadqiqotlarda aksiologik yondashuv asosiy ilmiy nazariya sifatida yetakchilik qilmoqda. Mazkur yondashuv nafaqat, falsafa yoki qadriyatshunoslik yo‘nalishidagi tadqiqotlar, balki fizika, kimyo, matematika, informatika, tarix, dinshunoslik, lingvomadaniyatshunoslik, adabiyotshunoslik, san’atshunoslik va tarjimashunoslikda ham muhim nazariya sifatida maydonga chiqdi. Mazkur paragrafda agiografik terminlarning tarjimasida aksiologik yondashuvning zarurati va ahamiyatiga doir masalalarga to‘xtalishdan oldin, uning leksikografik ta’rifi hamda mazmun-mohiyatini aniqlashtirib olishni joiz topdik.