(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasida maktabgacha ta’lim muassasalarini moliyalashtirish tizimi holati tahlil qilinib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Tahlil natijalari maktabgacha ta’lim tizimining asosan davlat byudjeti hisobiga moliyalashtirilayotganini va bu holat tizimning barqaror rivojlanishiga to‘sqinlik qilayotganini ko‘rsatdi. Tadqiqot davomida SWOT tahlil, taqqoslash, empirik va tahliliy usullar asosida muammo ildizlari aniqlanib, tizimni ko‘p manbali moliyalashtirish modeliga o‘tkazish, xususiy sektor ishtirokini kengaytirish va budjetdan tashqari manbalarni jalb qilish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida moliyaviy mexanizmlarni diversifikatsiyalash va hududlar kesimida moliyaviy tenglikni ta’minlash zarurligi asoslab berilgan.