(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur ishda huquqbuzarliklarning sabablari va shart-sharoitlarini tahlil qilish, O’zbekistonning huquqiy tizimidagi mavjud muammolarni o’rganish va ularga yechimlarni taklif qilish maqsad qilib qo’yilgan. O’zbekistonning huquqiy tizimi, hukumatning qonun chiqaruvchi va ijro etuvchi vakolatlari, sud tizimi va huquqni muhofaza qilish organlarining faoliyatini o’rganish orqali, huquqbuzarliklar sonining oshishiga ta’sir ko’rsatadigan omillar aniqlanadi. Shuningdek, bu muammoni bartaraf etish uchun ilg’or xalqaro tajribalar va O’zbekiston qonunchiligida mavjud bo’lgan me’yorlarni takomillashtirish yo’llari ko’rsatiladi.