(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada dinshunoslik fanining yoshlar tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda dinshunoslik orqali yoshlarda ma’naviy va axloqiy fazilatlarni shakllantirish, ularni yot g‘oyalar ta’siridan asrash, Vatanga sadoqat va insoniylik ruhida tarbiyalash kabi jihatlar tahlil qilingan. Shuningdek, dinshunoslik fanining bugungi ta’lim tizimidagi o‘rni va yoshlar ongini to‘g‘ri shakllantirishdagi roli haqida fikr yuritilgan. Maqola yosh avlodni barkamol shaxs etib tarbiyalashda dinshunoslikning beqiyos o‘rnini ochib beradi.