(untitled) (Modern education and development, 2025)
Nanolazerlardan foydalanish sohasida zarrachalar olish jarayoni murakkab va ko‘p bosqichli ilmiy-texnik jarayon hisoblanadi. Razryadlar yordamida nanozarralar olish usuli nanomateriallarni yaratishda innovatsion yondashuvlardan biri sifatida keng qo‘llanilmoqda. Bu usul yuqori samaradorligi, nazorat qilinadigan o‘lchamdagi zarrachalarni olish imkoniyati va ekologik tozaligi bilan ajralib turadi. Razryadlar yordamida nanozarralar olish jarayonining asosiy tamoyillari, mexanizmlari, shuningdek, bu jarayonda yuzaga keladigan fizik va kimyoviy hodisalar haqida batafsil tahlil qilish zarur.