(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqot Oʻzbekiston davlat moliyaviy nazorat tizimi samaradorligini raqamli texnologiyalar, avtomatlashtirish va xalqaro standartlar joriy etish orqali oshirish yoʻllarini oʻrganadi. Singapur, Estoniya va Janubiy Koreya tajribalarini solishtirma tahlil qilish, Moliya vazirligining 2020–2024 yillardagi statistik maʼlumotlari va mutaxassislar suhbati natijalariga koʻra, tizimda quyidagi kamchiliklar aniqlandi: auditlarning atigi 21% raqamlashtirilgan, davlat xaridlarining 34% qonuniy talablarga mos kelmaydi. Tadqiqot quyidagi takliflarni ishlab chiqadi: