(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ko‘p maʼnoli leksemalar (polisemik birliklar) va ularning semik (maʼno tarkibiy qismlari) tahlili o‘rganiladi. Ko‘p maʼnolilik tilning boyligi va ifoda imkoniyatlarining kengligini ko‘rsatadi. Ishda leksemalarning asosiy va ikkilamchi maʼnolari, ularning nutqdagi vazifalari, kontekstga qarab yuzaga keladigan maʼno farqlari tahlil qilinadi. Har bir maʼnoni ifodalovchi semalarning tahlili orqali leksemaning umumiy maʼno tuzilmasi yoritiladi. Misollar orqali ayrim so‘zlarning ko‘p maʼnolilik darajasi, ularning semik tarkibi va bu tarkib orqali yuzaga kelgan maʼno farqlari chuqur tahlil qilinadi.