(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada oliy va o‘rta maktablarda psixologiya fanining o‘qitilish tarixi, uning rivojlanish bosqichlari hamda ta’lim tizimidagi o‘rni yoritilgan. Psixologiya fanining xalqaro miqyosdagi shakllanishi, O‘zbekistonda ilmiy fan sifatida tan olinishi va maktab dasturlariga joriy etilishi tahlil qilinadi. Oliy ta’limda psixologiyaning mustaqil yo‘nalish sifatida rivojlanishi va o‘rta maktablarda “Psixologiya asoslari” fanining o‘quvchilarga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Maqolada psixologik bilimlarning ta’limdagi ahamiyati va amaliy foydasi haqida xulosa chiqarilgan.