(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada 3D modellashtirish va kompyuter grafikasi so‘nggi yillarda sanoatning turli sohalarida sezilarli o‘zgarishlarni keltirib chiqarmoqda. Bu texnologiyalar yordamida dizayn, prototip yaratish, simulyatsiya va vizualizatsiya jarayonlari yanada samarali va tezkor amalga oshirilmoqda. 3D modellashtirish sanoatning deyarli barcha sohalarida qo‘llanilmoqda, jumladan, arxitektura, avtomobil sanoati, tibbiyot, o‘yin sanoati, va boshqa ko‘plab sohalarda. Kompyuter grafikasi, o‘z navbatida, mahsulotlarning va inshootlarning yuqori sifatli tasvirlarini yaratishda va ularni vizual tarzda taqdim etishda yordam beradi. Sanoatda 3D modellashtirish va kompyuter grafikalarining qo‘llanilishi nafaqat dizaynerlar va arxitektorlar uchun, balki ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, mahsulotlarni testdan o‘tkazish va virtual reallik (VR) va kengaytirilgan reallik (AR) texnologiyalaridan foydalangan holda simulyatsiya qilish imkoniyatlarini yaratadi. Bu esa o‘z navbatida ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish, samaradorlikni oshirish va mahsulot sifatini yaxshilashga yordam beradi.