(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada 2020 va 2024 yillardagi masofadan zondlash ma’lumotlaridan foydalangan holda To’dako’l suv ombori maydonini kuzatish ko’rib chiqiladi. Sentinel-2 sun’iy yo’ldosh tasvirlari asosiy ma’lumot manbai sifatida ishlatilgan va suv yuzasini ajratish uchun normallashtirilgan farq suv indeksi (NDWI) ishlatilgan. O’tkazilgan qiyosiy tahlil suv omborining belgilangan davrdagi o’zgarishini aniqlashga imkon berdi. Natijalar suv resurslarini baholash, suv omborini boshqarish va iqlim va antropogen omillarning ta’sirini o’rganish uchun amaliy ahamiyatga ega.