(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada global ekologik siyosatlarning shakllanishi, asosiy yo‘nalishlari va ularning mahalliy jamiyatlar hayotiga ta’siri tahlil qilingan. Jahon miqyosida ekologik muammolarni hal qilishga qaratilgan siyosiy tashabbuslar, “Yashil iqtisodiyot”, barqaror rivojlanish maqsadlari kabi dasturlar asosida olib borilayotgan faoliyat ko‘rib chiqilgan. Mahalliy darajadagi ekologik muammolar, ularni boshqarishdagi davlat siyosati, fuqarolik jamiyati va aholining ekologik ongini oshirish borasidagi tashabbuslar ham tahlil etilgan.