(untitled) (Modern education and development, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida bugungi kunda profilaktika inspektorlari tomonidan jinoyatlarni oldini olish hamda uning kelib chiqish sabablari hamda unga imkon bergan shart sharoitlarni bartaraf etish bo’yicha bir qancha ishlar amalga oshirilib kelinmoqda..Xususan,har payshanba kuni “Huquqbuzarliklar profilaktikasi kuni” deb belgilanishi, mahalla yettiligining tashkil etilishi va ular bilan hamkorlik asosida mahallalardagi huquqbuzarliklarni oldini olish hamda jinoyatchilikka qarshi kurashishning samarali mexanizmi ishlab chiqilishi va amaliyotga tatbiq qilinishi natijasida respublikamizdagi kriminogen vaziyatga ijobiy ta`sir o`tkazib kelinmoqda.