(untitled) (Modern education and development, 2025)
Jamiyat barqarorligi, fuqarolarning huquqlari va erkinliklarini ta’minlash davlatning eng muhim vazifalaridan biridir. Ayniqsa, shaxsning mulk huquqi — konstitutsiyaviy asosda mustahkamlangan muqaddas huquqlardan biri bo‘lib, unga qaratilgan tajovuzlar davlat va jamiyat tomonidan qat’iy ravishda bartaraf etilishi zarur. Mulkka qarshi jinoyatlar insonlarning iqtisodiy va ijtimoiy holatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi, ishonch muhitini yemiradi va ijtimoiy beqarorlikka sabab bo‘ladi. Shu sababli, ushbu turdagi jinoyatlarni oldini olish, ularni aniqlash va fosh etish masalalari bugungi kunda dolzarb ahamiyat kasb etadi.