(untitled) (Modern education and development, 2025)
Jinoyatchilik insoniyat taraqqiyoti bilan barobar shakllanib kelgan murakkab ijtimoiy-huquqiy hodisa hisoblanadi. Har bir mustaqil davlatning asosiy vazifalaridan biri — o‘z fuqarolarining hayotini, huquq va erkinliklarini himoya qilish, ijtimoiy barqarorlikni saqlab qolishdan iborat. Shu nuqtai nazardan, jinoyatchilikni oldini olish va unga qarshi kurashish masalasi har doim dolzarb bo‘lib kelgan va kelajakda ham dolzarb bo‘lib qoladi.