(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda kitob almashish madaniyatini rivojlantiruvchi innovatsion raqamli platforma — BookSwapUz ilovasining ijtimoiy, iqtisodiy, ekologik va madaniy jihatlari tadqiq qilinadi. Tadqiqotda ilovaning funksional imkoniyatlari, foydalanuvchilar tajribasi, taʼlim va atrof-muhitga qoʻshgan hissasi tahlil etilib, 100 ta foydalanuvchi bilan soʻrov va komparativ tahlillar natijalari taqdim etilgan. Natijalarga koʻra, platforma kitobxonlikni ragʻbatlantirish, resurslardan samarali foydalanish va ijtimoiy tenglikni taʼminlashda muhim rol oʻynaydi. Maqolada loyihaning kelajakdagi rivojlanish yoʻnalishlari ham taklif etilgan.