(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mamlakatimizda bank-moliya tizimi iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Xususan, jismoniy shaxslarga ko’rsatiladigan bank xizmatlari xalq farovonligini oshirish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda banklar tomonidan taqdim etilayotgan xizmatlar turlari tobora kengayib, zamonaviy texnologiyalar bilan boyitilmoqda. Biroq, xizmat sifati va qulayligi, mijozlar ehtiyojini to’liq qamrab olish, raqobatbardoshlikni oshirish bo’yicha hal qilinishi zarur bo’lgan masalalar ham mavjud. Ushbu maqolada jismoniy shaxslarga bank xizmatlarini takomillashtirishning dolzarb jihatlari, xorijiy tajriba asosida ilg’or usullar, axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari va mijozlarga qulayliklar yaratish yo’llari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, bank xizmatlarini diversifikatsiya qilish, raqamli bank xizmatlarini kengaytirish, mijozlarni jalb etish va ularning ishonchini oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqiladi.