(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bugungi kunda tijorat banklari faoliyatining muhim yo’nalishlaridan biri sifatida jismoniy shaxslarga ko’rsatiladigan bank xizmatlarini rivojlantirish dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Mamlakatimizda aholi sonining o’sishi va ularning moliyaviy xizmatlarga bo’lgan ehtiyoji ortib borayotgani banklar oldiga xizmat turlarini kengaytirish, ularni soddalashtirish va mijozlarga qulay sharoitlar yaratish vazifasini qo’ymoqda. Xususan, raqamli bank xizmatlarining rivojlanishi, masofaviy xizmatlar ko’rsatish, mobil va internet-banking imkoniyatlarini kengaytirish orqali jismoniy shaxslarga qulaylik yaratish istiqbollari ortib bormoqda. Mazkur maqolada tijorat banklarida jismoniy shaxslarga xizmat ko’rsatishni rivojlantirishning asosiy yo’nalishlari, mavjud muammolar va ularni hal etish bo’yicha taklif va tavsiyalar ilmiy-amaliy jihatdan tahlil etilgan.