(untitled) (Modern education and development, 2025)
Raqamli texnologiyalar so’nggi yillarda bank tizimida sezilarli o’zgarishlarga sabab bo’ldi, ayniqsa tijorat banklarining depozit siyosatida. Internet-banking, mobil banking va boshqa raqamli xizmatlar banklarning mijozlar bilan aloqasini yangilab, ularning depozitlarni boshqarish jarayonlarini soddalashtirdi. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning tijorat banklarining depozit siyosatiga ta’siri, shu jumladan, mijozlarga depozit mahsulotlarini taklif qilishda o’zgarishlar, moliyaviy xizmatlarning raqamli platformalarga ko’chishi, va banklar uchun bu jarayonning foydalari muhokama qilinadi. Shuningdek, tadqiqotda raqamli texnologiyalar orqali depozitlarning muddati, hajmi va turlari qanday o’zgarganligi hamda banklarning raqamli xizmatlarni kengaytirish yo’lidagi strategiyalari ko’rib chiqiladi. Tadqiqot, shu bilan birga, raqamli transformatsiyaning banklar va mijozlar o’rtasidagi munosabatlarga qanday ta’sir ko’rsatayotganini ochib beradi.