(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada tijorat banklarida moliyaviy resurslarni tashkil etishning ahamiyati va uning iqtisodiy tizimdagi o‘rni muhokama qilinadi. Tijorat banklari moliyaviy resurslarni to‘plash va taqsimlashda asosiy rol o‘ynaydi, bu esa iqtisodiy o‘sishga, biznes faoliyatining samaradorligini oshirishga va pul-moliya barqarorligini ta’minlashga yordam beradi. Moliyaviy resurslarni samarali boshqarish va ularni tijorat banklarining operatsion jarayonlariga moslashtirish orqali banklar o‘z mijozlari uchun optimal xizmat ko‘rsatish va iqtisodiyotda barqarorlikni saqlash imkoniyatiga ega bo‘ladi. Maqola tijorat banklarining moliyaviy resurslar bilan ishlash strategiyalarini tahlil qilib, ularning iqtisodiy barqarorlikka va mamlakatning umumiy iqtisodiy holatiga qanday ta’sir ko‘rsatishini yoritadi.