(untitled) (Modern education and development, 2025)
Tijorat banklari faoliyatida depozit operatsiyalari bank resurslarini shakllantirishning asosiy manbalaridan biri hisoblanadi. Aholi va xo’jalik subyektlarining bo’sh mablag’larini banklar orqali jalb qilish, ularni samarali boshqarish va iqtisodiyotga qayta yo’naltirish jarayonlari depozit operatsiyalari orqali amalga oshiriladi. Bugungi kunda O’zbekiston tijorat banklarida turli depozit turlari taklif etilmoqda, ularning shartlari va foiz stavkalari orqali mijozlar e’tiborini jalb qilishga harakat qilinmoqda. Ushbu maqolada tijorat banklarining depozit operatsiyalari mazmuni, ularning turlari, ahamiyati, rivojlanish holati va samaradorligini oshirish yo’llari tahlil qilinadi. Depozit bazasini kengaytirish, mijozlar ishonchini mustahkamlash va bank resurslarini ko’paytirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.