(untitled) (Modern education and development, 2025)
Tijorat banklarining monetar siyosatga moslashuvi ularning barqaror moliyaviy faoliyatini ta’minlash va iqtisodiyotga samarali xizmat ko’rsatishida muhim ahamiyat kasb etadi. Markaziy bank tomonidan olib borilayotgan pul-kredit siyosati sharoitida tijorat banklari o’z kredit va depozit siyosatlarini moslashtirish orqali iqtisodiy muvozanatni ta’minlashga harakat qilmoqda. Xususan, inflyatsiya darajasi, foiz stavkalari, likvidlik va pul massasi o’zgarishlariga tezkor javob qaytarish banklarning raqobatbardoshligini oshirishda hal qiluvchi omil bo’lib xizmat qiladi. Ushbu maqolada tijorat banklarining kredit va depozit siyosatini Markaziy bankning monetar siyosati bilan uyg’unlashtirish tajribasi, mavjud muammolar va ularni hal etish bo’yicha amaliy takliflar tahlil qilinadi. Kredit va depozit siyosatining iqtisodiy barqarorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritilib, tijorat banklari uchun strategik yo’nalishlar belgilab beriladi.