(untitled) (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy iqtisodiyotda moliya muhim va ajralmas bo‘lak hisoblanadi. U iqtisodiy faoliyatning har bir jabhasida o‘zining o‘rni va ahamiyatiga ega bo‘lib, mamlakatlarning rivojlanishi, barqarorligi va farovonligini ta’minlashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Moliya sohasining asosiy vazifasi – iqtisodiy resurslarni samarali taqsimlash va boshqarish, investitsiyalarni rag‘batlantirish, ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish sohalarini moliyaviy qo‘llab-quvvatlashdir. Bu jarayonlar orqali moliya iqtisodiyotning hayotiy qonuniyatlarini shakllantiradi va uning o‘sishini ta’minlaydi.