(untitled) (Modern education and development, 2025)
Dzyudo sportida texnik tayyorgarlik — sportchining har bir harakatni aniq, tez va samarali bajarish qobiliyatini belgilovchi asosiy omillardan biridir. Ushbu tadqiqotda 12–16 yoshli dzyudochilarning texnik tayyorgarligini oshirish uchun innovatsion metodlar, jumladan, biomexanika, virtual reallik (VR) va teskari aloqa (feedback) tizimlari qo‘llanilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, yuqoridagi metodlarni qo‘llash texnikani 30–40% ga yaxshilashga erishgan. Xususan, Uchi-mata va Seoi-nage texnikalaridagi xatolar soni 45% ga kamaygan