(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada erkaklar va ayollar kiyimlarini tikish jarayonidagi texnologik bosqichlar batafsil yoritilgan. Kiyim tikishning asosiy bosqichlari – model tanlash, material tayyorlash, andazalash, kesish, tikish va yakuniy ishlov berish – erkaklar va ayollar kiyimlari misolida tahlil qilingan. Erkaklar kiyimida soddalik va funksionallikka urg‘u berilgan bo‘lsa, ayollar kiyimida nafislik va estetik ko‘rinish asosiy mezon sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada ushbu yo‘nalishlardagi texnologik farqlar jadval ko‘rinishida taqqoslab ko‘rsatilgan hamda chevarlar uchun amaliy tavsiyalar berilgan.