(untitled) (Modern education and development, 2025)
Biotexnologiya sohasidagi yutuqlar va yo‘nalishlar insoniyat hayotining turli jabhalarida tub burilishlarni amalga oshirmoqda. Bu soha biologiyaning fundamental bilimlari va texnologik yondashuvlarni birlashtirib, yangi mahsulotlar yaratish, kasalliklarni davolash, qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va atrof-muhitni muhofaza qilish kabi ko‘plab maqsadlarda qo‘llanilmoqda. Biotexnologiya inson salomatligini yaxshilash, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash va sanoat jarayonlarini optimallashtirishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda.