(untitled) (Modern education and development, 2025)
Kompyuter tarmoqlari zamonaviy axborot texnologiyalari sohasining ajralmas qismi hisoblanadi. Ular turli mezonlarga ko‘ra klassifikatsiyalanadi, bu esa tarmoqning tuzilishi, ishlash tamoyillari, maqsadi va qo‘llanilish sohalariga qarab farqlanishiga imkon beradi. Tarmoqlarni to‘g‘ri tasniflash ularni loyihalash, boshqarish, xavfsizlikni ta’minlash va samarali foydalanish uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada kompyuter tarmoqlarining klassifikatsiya usullari haqida ma’lumotlar berilgan.