(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy iqtisodiy sharoitda investitsiyalarni boshqarishning muqobil modellarini qo‘llash zarurati asoslab beriladi. Muallif tomonidan an’anaviy investitsiya boshqaruvi usullarining afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi hamda muqobil modellar – portfel yondashuvi, real opsiyalar nazariyasi, riskga asoslangan baholash, sun’iy intellekt asosidagi prognozlash metodlari chuqur tahlil etiladi. Statistik va amaliy misollar orqali bu modellarni real iqtisodiyotga tadbiq qilish samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot natijalari ushbu modellarni milliy iqtisodiyotda qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.