(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ishda Nyuton halqalarining interferension manzarasi optik tajriba orqali o‘rganiladi. Nyuton halqalari – bu yorug‘lik to‘lqinlarining interferensiyasi natijasida hosil bo‘ladigan doira shaklidagi rangli yoki qoramtir halqalardir. Ular tekis sirtga joylashtirilgan sharchaning ustiga yorug‘lik tushirilganda yuzaga keladi. Tajriba davomida interferensiya hodisasi asosida yorug‘lik to‘lqinlarining fazaviy farqlari va ularning natijasida hosil bo‘ladigan konstruktiv va destruktiv interferensiya tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu hodisaning optik asboblar va texnologiyalardagi ahamiyati, yuzalarning tekislik darajasini aniqlashdagi roli ham ko‘rib chiqiladi.