(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bu ishda Stefan–Boltzmann qonunining nazariy asoslari va uni tajriba yo’li bilan ta’minlash usullari bayon qilingan. Qonunga ko’ra, jism nurning intensivligi uning mutlaq haroratining to’rtinchi darajasiga mutanosibdir. Ish uchun issiqlik nurlanishining haroratga bog’liqligi maxsus laboratoriyai uchun o’rganilgan. Olingan eksperimental grafik ko’rinishda tahlil va qonunning haqiqiylik isbotlandi. Tadqiqotning Stefan–Boltzman qonunining amaliyotdagi ahamiyatini oshirishga xizmat qiladi va issiqlik fizikasi bo’yicha bilimlarni chuqurlashtirishga yordam beradi.