(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola zamonaviy sohalardan biri bo’lgan Project Management ya’ni loyiha menejmentining nazariy asoslari, uning jahon iqtisodiyotidagi o‘rni, ilg‘or davlatlar tajribasi hamda raqamli transformatsiya sharoitida bu sohaning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida loyiha menejmentining tutgan o’rnini loyiha menejmenti tamoyillarini joriy etish zarurati va imkoniyatlari ham ochib berishga qaratilgan. Hozirgi davrda mamlakatlar iqtisodiyotining jadal rivojlanishi davrida yangidan yangi sohalarning vujudga kelishi va ularning boshqaruv shakllarinig o’zgarish jarayonlarida loyiha boshqaruvi va uning mutaxassislariga bo’lgan talab tobora ortib bormoqda. Maqolada iqtisod, sanaoat sihlab chiqarish sohalarida loyiha menejmentining ahamiyatliligi muallif tomonidan turli yondashuvlar bilan ko’rib chqiqilgan. Buning asosida xususan O‘zbekiston Respublikasida Project Management ning katta ahamiyatliligi va dolzarbligi asoslangan.