(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada investitsiya faoliyatida uchraydigan asosiy risk turlari tizimli tarzda o‘rganiladi. Zamonaviy iqtisodiy muhitda investitsion faoliyat bilan bog‘liq risklarning turlari, ularning kelib chiqish sabablari, iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va ularni kamaytirish strategiyalari tizimli tarzda o‘rganiladi. Risk tushunchasining nazariy asoslari klassik va zamonaviy iqtisodiy ta’limotlar nuqtai nazaridan tahlil qilinib, real amaliyotda uchraydigan investitsion xatarlarga oid aniq misollar keltiriladi. Xususan, bozor, kredit, likvidlilik, inflyatsiya, siyosiy, valyuta, operatsion va ijtimoiy-ekologik risklar har tomonlama tavsiflanadi. Risk tushunchasining iqtisodiy mazmuni, investitsiya jarayoniga ta’siri hamda risklarni boshqarish usullari xalqaro va mahalliy manbalar asosida ilmiy asosda yoritiladi