(untitled) (Modern education and development, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida hozirgi kunlarda olib borilayotgan islohotlar natijasi o‘laroq aholi turmush tarzi kundan kunga yaxshilanib, aholining moddiy farovonligi ortib bormoqda. Shuni takidlash joizki, atrofimizni turli gadjetlar hamda texnikalar o‘rab olgan bu zamonda kundalik hayotimizni transport vositalarisiz tasavvur qilish imkonsizdir. Ayniqsa, jamoat transportlariga bo‘lgan talab kundan kunga ortib bormoqda shu sababli ham O‘zbekiston Respublikasi “O‘zbekiston-2030” strategiyasini ishlab chiqdi va uning 100 ta ustuvor maqsadlari orasida “O‘zbekiston Respublikasi global transport-logistika tarmoqlariga integratsiyasini chuqurlashtirish va milliy transport tizimining salohiyatini oshirish” maqsadi ham 53-o‘rinni egalladi hamda ushbu maqsadning dolzard vazifalari qatoriga shahar hamda tumanlarda avtobus va elektrobuslarning xizmat ko‘rsatkichlarini oshirish vazifasi ham ustuvor etib belgiladi. Shu sababli, shahar hududida jamoat transportini rivojlantirish dolzard deb hisoblandi hamda Navoiy shahri misolida o‘rganib chiqildi