(untitled) (Modern education and development, 2025)
Logistika zamonaviy iqtisodiyotning asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. Rivojlangan mamlakatlarda logistika xarajatlari yalpi ichki mahsulotning (YaIM) taxminan 10% ini tashkil etsa, rivojlanayotgan mamlakatlarda, xususan, dengizga chiqish imkoni bo‘lmagan O‘zbekiston kabi davlatlarda bu ko‘rsatkich 15-20% gacha yetadi. Multimodal logistika tizimi turli transport turlari (temir yo‘l, havo, avtomobil) o‘rtasidagi muvofiqlashtirilgan jarayonlarni birlashtirib, xarajatlarni kamaytirish va yetkazib berish tezligini oshirish imkonini beradi.