(untitled) (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy inshootlarning mustahkamligi va uzoq, xizmat qilishi birinchi navbatda qurilish joyining geotexnik sharoitlariga bevosita bog’liqdir. Ayniqsa, cho’kishga moyil joylarda noto’g’ri tanlangan poydevor turi yoki yetarlicha o’rganilmagan grunt qatlamlari inshootda cho’kish, deformatsiya, hatto buzilish xavfiga olib kelishi mumkin. Shu sababli qurilish oldidan chuqur geotexnik tadqiqotlar olib borish, gruntlarning fizik-mexanik xossalarini aniqlash va loyihani shu asosda tuzish juda muhim sanaladi.