(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining “Taʼlim toʻgʻrisida”gi qonuni mazmuni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, bank sohasida tahsil olayotgan talabalarning kasbiy tayyorgarligida mazkur qonunning tutgan oʻrni yoritiladi. Qonunda belgilangan tamoyillar, taʼlim shakllari va taʼlim muassasalari faoliyati bank tizimi uchun zarur boʻlgan malakali mutaxassislarni yetishtirishga qanday ta’sir qilishi asoslab berilgan. Bundan tashqari, maqolada uzluksiz taʼlim, kadrlar malakasini oshirish, xalqaro hamkorlik va zamonaviy taʼlim texnologiyalarining roli singari jihatlar ham yoritiladi. Maqola, ayniqsa, moliya va bank sohasi uchun zarur boʻlgan bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarni shakllantirishda “Taʼlim to‘g‘risidagi” qonunning o‘rni qanday ekanini ko‘rsatishga qaratilgan.