(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy sharoitda davlat xaridlari tizimini takomillashtirish va moliyaviy munosabatlarni samarali boshqarish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda davlat xaridlari tizimining huquqiy asoslari, moliyaviy munosabatlarning o‘rni va elektron xarid tizimlarining samaradorlikka ta’siri batafsil o‘rganilgan. Shuningdek, dunyo tajribasidagi ilg‘or yondashuvlar va ularni O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqola davlat xaridlari tizimini shaffoflik va samaradorlik nuqtai nazaridan takomillashtirishga oid amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.