(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola trend bo’yicha regressiya tenglamalarining ishonchliligi va aniqligini tekshirishda qo’llaniladigan imitatsion usul (Monte-Karlo simulyatsiyasi) va ssenariy usulini keng yoritadi. Imitatsion usul tasodifiy o’zgarishlar orqali modelning barqarorligini sinovdan o’tkazsa, ssenariy usuli turli kelajak holatlari asosida bashoratlarning moslashuvchanligini baholaydi. Shuningdek, usullarni birgalikda qo’llashning afzalliklari va zamonaviy dasturiy vositalar yordamida hisoblash jarayonlarini avtomatlashtirish imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.