(untitled) (Modern education and development, 2025)
ushbu maqolada yarimo’tkazgichda yorug’lik yutilishi bilan belgilanuvchi noturg’un o’tkazuvchanlik elektronlarning va teshiklarning konsentratsiyalariga bog’liqlik qonuniyatlari muhokama qilingan. Yarimo’tkazgichning fotoo’tkazuvchanligini aniqlovchi asosiy parametr – tashuvchilarning yashash vaqti hisoblanib, bu parametrlarni boshqarish uchun turli xil tipdagi kirishmalar ishlatiladi. Ularning xossalarini o‘rganish ustida olib borilayotgan tadqiqot ishlari muhokama qilindi.