(untitled) (Modern education and development, 2025)
Buyuk sarkarda Amir Temur davrida musiqa va sanʼat gullab-yashnagan. Temuriylar koʻpincha ilm-fan va musiqaga e’tiborini qaratishadi. Shu davrda musiqa yanada rivojlanadi va bundan tashqari madaniy almashinuv va savdo sotiq ham rivojlana boradi. Amir Temurni oʻzi ham musiqani sevuchi va doim qoʻllab-quvvatlangan. Temuriylar saroyida musiqiy tadbirlar, bayramlar va marosimlar koʻp boʻlar edi. Saroyda musiqachilar, rassomlar, shoiru olimlar bir joyda faoliyat koʻrsatishgan. Bu davrida musiqa rivojlanishi uchun koʻplab yangiliklar yur beradi.