(untitled) (Modern education and development, 2025)
Fizika fani eksperimental fan hisoblanadi. Shu sababdan fizikaviy qonuniyatlar va hodisalarni chuqurroq tushunish,ularni real hayotda qo‘llash imkoniyatlarini ochish uchun labaratoriya ishlarining o‘rni juda katta. Ushbu tezisda Oliy ta’lim muassalarida fizikadan yorug‘likning suyuqliklarda sinishi va dispersiyasining real va vertual tajribalar asosida o‘rganish tajribalarini bajarishga kompleks yondashuvning uslubiy asoslari tavfsiflangan. Fizika fanini o‘qitishda yangi bo‘lgan real va vertual tajribalardan foydalanish usullarining afzalliklari bayon qilingan.